Assassin's Creed Unity: Dead Kings

Assassin’s Creed Unity: Dead Kings

Recension: Assassin’s Creed Unity: Dead Kings

Då var det återigen dags att bege sig till Ubisofts Assassin’s Creed Unity. Denna gång i expansionen Dead Kings. Kan denna expansion ha en mer problemfri start än huvudspelet eller blir det bara snigelsoppa av allting?

Du tar återigen till dig rollen som Arno som i sin tur har beslutat sig för att lämna Paris efter allt som hände i Unity. Det blir dock inte så lätt men Arno erbjuds hjälp av Marquis de Sade förutsatt att Arno hämtar en artefakt från katakomberna under Franciade (dagens Saint-Denis). Sagt och gjort så har äventyret börjat.

Assassin's Creed Unity: Dead Kings
Assassin’s Creed Unity: Dead Kings

Du får springa runt i ett helt nytt område som enligt Ubisoft ska vara omkring 1/4 av Paris-kartan i storlek. Detta gör såklart att det finns nya synkroniseringspunkter, samlingsföremål och nya vapen att hitta. Samt att uppdragen i Dead Kings ger bra med pengar som du sen kan inhandla nya, grymma vapen med.

Åtminstone andra halvan av Dead Kings utspelar sig som tidigare skrivet i katakomberna och här finns det mesta av det som kan anses vara nytt. Nya vapen, främst den fantastiska Giljotine Rifle. Ett starkt närstridsvapen som också kan skicka iväg en explosiv laddning som passar perfekt för att ta ut större grupper av fiender på en gång.
En annan nyhet är lyktan du har med dig i mörkret. Den behöver fyllas på med olja lite då och då men det finns gott om platser för det. Jag tycker dock att det är synd att lyktan inte utnyttjades mer än den gjorde då du egentligen bara behöver den för att klättra upp för ett fåtal väggar där otäcka kryp hindrar dig eller ett pussel där du ska tända på ett par eldkorgar i ett specifikt mönster. Dessa eldpussel är få men roliga att klura ut likaså de andra pussel som det bjuds på i expansionens senare delar.

Assassin's Creed Unity: Dead Kings
Assassin’s Creed Unity: Dead Kings

Annars är det inte så mycket nytt att lära sig. Man erbjuds kanske ett par fler tillfällen att faktiskt smyga på sina fiender än i Unity. Men detta i kombination med roliga vapen och pussel gör att expansionen Dead Kings känns rätt så självklar ifall du gillade Unity. Att Ubisoft dessutom bjuder på expansionen, (that’s right, 0 kr) efter Unitys skakiga start gör ju inte saken sämre. Du får ut 2-4 timmar i speltid beroende på hur mycket du väljer att göra och det känns alldeles lagom.

Totalt: [7,25]

Grafik: 8
Spelbarhet: 7
Ljud: 7
Hållbarhet: 7

GameXpectations

roliga vapen, intressanta pussel, bra spellängd
– den där j***a ungen, för lite nyttjande av lyktan

Du kanske också gillar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *