Microsoft slutar med förbetalda kort för Xbox

Är du en av dom som tycker om att köpa spel vid Xbox Live med de smidiga förbetalda kort som kunde köpas i olika valörer? Då är det tyvär kanske dags att ge Microsoft ditt betalkort istället.

Xbox

De förbetalda kort som man tidigare kunde köpa för att sedan fylla sin digitala plånbok på Xbox Live verkar nu ha mött sin död. Samtliga valörer, som fanns upp till 400 kr, har långsamt försvunnit från marknaden i Sverige utan någon kommentar från Microsoft eller Xbox.

Vi på GameXpectations vände oss till ett par handlare som har såväl fysiska som online-butiker för kommentarer. Samtliga av dessa bekräftade att korten utgår/har utgått. En utav dessa var Webhallen som kommenterade såhär;
Produkten du hänvisar har tyvärr utgått och vi har inte längre möjlighet att ta in den. Det är våra leverantörer som gör dessa beslut och vi har ingen direkt påverkan på deras lagerstatus, jag skulle rekommendera att höra med utgivaren av produkten, Xbox eller Microsoft, om de har planerat att sluta tillverka/ge ut produkten.”

Vi hörde då av oss till Xbox Sverige som hade detta att säga;
”Dessa kort ska vara kvar, och är inte på väg att försvinna.

Det verkar ju onekligen som om Microsoft och Xbox i smyg har valt att sluta tillverka dessa kort för att få kunderna att använda sina betal/kreditkort istället.

Hur känner du om detta? Är det ok att börja använda ditt betalkort eller kommer du sakna de förbetalda varianterna?

Vi återkommer ifall vi får ytterligare kommentarer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *