THE WALKING DEAD: MICHOONE EPISOD 1

Recension: The Walking Dead: Michonne Episod 1

Det är dags för Telltale att sukta oss med en minisäsong innan det är dags för oss att fortsätta våran resa med Clementine i kommande säsong tre av deras The Walking Dead historia. Den här gången får vi dock chansen att stifta bekantskap med självaste Michonne, en av de populäraste karaktärerna från serietidningen och tv-serien. Tre episoder ska vi få under de kommande månaderna så det är hög tid att ta reda på om denna bonus mättar oss under väntan på säsong tre.

TWD_Michonne_Handgun

Vad gäller kontrollschemat så är ingenting nytt. Det är samma peka och klicka som gäller. Det jag däremot tycker sticker ut betydligt från säsong 2 är att de knappkommandon som dyker upp under till exempel episodens QTE är betydligt lättare att se. I säsong två så var färgvalet lite mörkt och smälte lätt in i bakgrunden medans det i Michonnes äventyr hittills syns klart och tydligt. En rejäl förbättring på den punkten då den annars verkar ha blivit sämre i de senare av Telltales berättelser.

Michonne själv då? Hon är lika grym som karaktär som hon är i serietidningen/tv-serien men man får börja med en hallucination där man lär sig mer om hennes bakgrund och vad det är som tynger henne innerst inne. Michonne har även några av Telltales The Walking Deads grymmaste avrättningar av zombiepatrask vi skådat hittills. Värt att notera är att hon hackar odöda med en machete och inte sitt klassiska svärd.

TWD_Michonne_HeadChop

Då actionsekvenserna inte direkt överraskar så värst mycket så får man lägga hoppet till att spelet val och konsekvenser levererar och där känner jag att episoden inte riktigt lever upp till det vi är vana vid från Clementines äventyr. Några val och scener är visserligen kanonbra med bra skådespeleri och dialoger men jag har svårt att känna tyngden av valen här. Det blir kanske bättre med nästa episod men denna första episod känns mest som en halvslapp introduktion av en karaktär som de flesta ändå känner till någorlunda väl samt en drös med andra karaktärer som inte alls känns så värst intressanta alls.

TWD_Michonne_Pete_Walker

Är du ett fan av Telltales The Walking Dead så tycker jag definitivt att du ska skaffa episoderna med Michonne men förvänta dig inga stordåd i denna inledande episod.

Totalt: [6,5]

Grafik: 7
Spelbarhet: 6
Ljud: 6
Hållbarhet: 7

GameXpectations

+ Vissa av Michonnes zombieavrättningar, lagomt lång episod
ointressanta sidokaraktärer, val som inte känns särskilt avgörande, känslan av att du redan nu har en god aning om hur allt kommer att sluta

 

Du kanske också gillar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *