Seg start på nya spelåret 2015

Oj här var det ett tag sen man skrev, men det har varit fullt ös medvetslös när det kommer till mitt andra jobb, och det  har lett till att en hel del saker vid sidan om har fallit bort.

Men hur ser det nya spelåret 2015 ut då??

Inge vidare start på det nya året måste jag säga. En hel del spel som man i dagsläget inte vet när och om de ens kommer i år samt några titlar som blivit framflyttade till 2016 bland annat (Uncharted 4). Okej med ett halvsegt första år med ny konsol på marknaden, men såhär efter två år, njaaa…

Som racetok man är så kanske det här året kan bli helt fantastiskt då en hel del racespel står och knackar på dörren:

 • Project Cars
 • Dirt 4
 • Forza 6
 • Gran Turismo 7
 • Need for Speed: Out of the Law
 • Sebastien Loeb Rally Evo

Vi hade en tid när det faktiskt såg annorlunda ut och jag låter självaste The Final Bosman lägga fram det 😉

Till dess Game On och jag fortsätter med att verkställa en recension av nya Resident Evil Revelations 2.

 

Tack för spelåret 2014

Tanken innan jul var – Nice, Peter fick ut en recension, jag har en i bakfickan, men, krockben, snubbel ansiktet rakt i backen. Åkte på en ruskig förkylning som utbröts sig under julafton och har sen den 24 december legat i 40 graders feberfrossa och torrhosta, ljuvligt må jag säga. Börjar sakta men säkert att återhämta mig nu och med det så passar jag att skriva av spelåret 2014 för min del.

Spelåret 2014 är snart över och i min smak så kan jag inte säga att man direkt har svämmats över med nya speltitlar, men däremot har vi fått en drös med omgjorda versioner från förra generationen och fler dimper in under 2015 vilket känns lite som med en bitter eftersmak. Med nya maskiner, då vill jag se nya spel och att man försöker lägga krutet från den nya hårdvaran och inte tramsa omkring med remakers, skärpning!


Årets överraskning utan tvekan var P.T. helt genialiskt, en spelbar teaser av ett kommande spel. Om du nu missat det måste du bara prova det. Du läser mer om allt via länken ovanför ”P.T.”

P.T.


 

far-cry4

En annan överraskning var Far Cry 4. Inte helt olikt Far Cry 3 men en helt ny värld att utforska i, och jag har minsann kört upp gevärspipan i arslet på varenda soldat från den kungliga armén tills jag slutligen satt pistolpipan mot självaste diktatorn Pagan Min av Kyrat. Det har varit en fröjd att utforska djurlivet och Kyrat i sin helhet, kravlat i grottor och bestigit bergen uppe i Himalaya. Jag tycker dock fortfarande Far Cry 3 är den bästa i serien, men Far Cry 4 satte sina spår i mig. Ett spel du inte får missa om du är fan till FPS med mer bombastisk-action-laddat äventyr.


 

Besvikelsen för mig i år då, jodå det såg bra ut på pappret lät bra när man pratade om det och med lockande trailers… Jag pratar om The Crew.

The Crew

Jag tror Ubisoft slog lite väl hårt på den stora trumman och hävdad sig att man lärt sig om misstagen innan, eller?!? Här summerar jag varför det inte är godkänt.

 • Gammal Grafik på omgivningarna
 • Fallerande spelkontroll
 • Ingen direkt spel-skillnad på bilarna
 • Går inte att spela om du inte är uppkopplad
 • Onlinestödet helt åt fanders
 • På tok för upprepande uppdrag till kampanjen
 • Buggit
 • Inget dynamiskt väder
 • Skrattretande effekt till levande värld runtomkring, gäller då människor och djur man ser längs vägen

Turn 10 kan pusta ut med Forza Horizon 2 som är snuskigt snyggt.


Årets spel 2014 för min del blir utan tvekan…

alien-isolation

Creative Assembly gjorde det som inte Gearbox Software kunde göra, att leverera nytt Alien-spel till skyarna.

Från första steget in i Alien Isolation till det sista så har jag suttit helspänd, dött ett flertal gånger på grund av ångest via att man campat för länge i ett skåp, eller att man prompt måste läsa på dataskärmar för att verkligen få veta sanningen om rymdstationen Sevastopol. Det som verkligen fångar mitt hjärta till spelet är att man fortfarande spelar på känslan ifrån den första Alien-filmen, en drös med detaljer och reflektioner som man kan tyda i spelet från filmen, grafik, spelkänsla och musik av högsta kvalitet. Utmärkt jobbat Creative Assembly!

Det känns även skönt att få hylla ett Alien-spel detta år då fadern Hans Rudolf Giger till monstret sorgligt nog avled i år R.I.P.

Giger

Och med det så tackar jag för detta spelår och blickar framåt mot spelår 2015 och hoppas på att vi kan få bli lite mer bortskämda nästa år. Spel som ligger i fokus ser du här under:

Till en början 😉

48 timmar + med The Crew

Jag hade äran att få prova på den stängda betan av The Crew till PS4 som jag intensivt har kört och jag hann levla upp mig till betan’s maxnivå level 10, och under den resans gång har jag kört vanlig bil till street car och slutligen rallybil. Därefter väntas det några klasser till, men dem får jag smaka i den färdiga versionen. The Crew är stort, verkligen STORT, men det var väl förväntat när Ubisoft avslöjade att man skulle få ratta omkring i hela USA.

The Crew
Att cruisa runt i USA är ett sant nöje, och varierande.

En story finns såklart med i The Crew. Det börjar tidigt med att ens bror ”Dayton” blir skjuten till döds samtidigt som karaktären Alex (som man spelar) blir oskyldigt dömd. Man stiftar raskt bekantskap med Zoe och via henne så får jag välja sitta åtta år häktad eller jobba under Federal Bureau Investigation, och med det hjälpa dem att både sätta dit Specialagenten Coburn och gängledaren Dennis Jefferson ”Shiv” ledare för gänget 5-10 för att rentvå mitt namn.

För att komma åt denna gängledare så måste skapa ett namn i den undre världen, skaffa respekt och samla på sig tatueringar, slå ut rivaler från städerna för i slutändan komma åt denna Shiv. Det blir lite mer kampanj under betan, men den dör av ganska fort då jag inte kan levla mer än till 10, och resten av tiden får jag spendera på roadtrippa runt i USA vilket jag verkligen njutit av.

Men hur ter sig spelet då?

Som sagt man har hela USA att utforska och sträckorna mellan städerna är långa. Att ratta från Detroit till Chicago tog mig en si sådär 10, 15 minuter och åker man från Los Angeles till Acadia samt har en snitthastighet på 240 km/h så tar det cirka 49 riktiga minuter (mind blow).

Under resans gång så stöter jag på en hel del små mini-uppdrag som jag kan kicka igång i med körningen, och det kan vara allt ifrån att hoppa på en ramp, köra slalom, pricka skyltar med mera. När jag klarat ett sådant mini-uppdrag så belönas jag med att kunna få några plus på växellådan, eller bromsar med mera. Som sagt spelet är ett MMO-spel vilket gör att jag går upp i level och att jag kan uppgradera dem delar jag har på bilen. Så dessa sidostickare gör man mer än gärna då. Visst, man kan alternativ dra till verkstaden och köpa färdigheter till vrålåket, men det gäller även att skaffa XP för att jag ska kunna ta mig vidare i historian.

The Crew
The Crew flyter på jämt och fint i 30 bilder per sekund, men i storstäderna så faller bilduppdateringen ett fåtal gånger.

Bilfysiken är jag dock lite orolig över då jag upplever att bilarna är extremt fladdriga till en början. När jag plockade ut min första nyköpta bil Chevrolet Camaro SS så ändrade jag på känsligheten i handkontrollen då den först uppfattades en aning trög i reaktion när jag svängde med bilen. Det kändes som ett lagg, men när jag ändrat lite på inställningar så blev det bättre, men fortfarande sladdrigt, lite som det kan kännas när man rattar runt i GTA V. Jag införskaffade mig också en Ford Focus RS 2010 (Framhjulsdriven) samt en Nissan Skyline GT-R (R34) (fyrhjulsdrift), och visst är Fårrden mer understyrd, och Nissan är mer kontrollerad med hjälp av sin fyrhjulsdrift, men fortfarande så har de tre ett liknade mönster med att vara lite väl slängiga med bakdelen, lite som om de svävar en bit ovanför marken. När jag köttar rallysträckor (offroad) och jag uppgraderat åket till en rallybil så känns det mer passande till den lekfulla arkadsimulatorn. Så en massa rally blev det strax utanför Florida i The Giants bland de skyhöga träden. Värt att notera också är att om man kör sin bil som street car och bestämmer sig för att ta en spin offroad så tappar bilen rejält med fart då den i det läget inte är utrustad för att klara terräng, (hrm Forza Horizon 2…).

The Crew
Att röja offroad är riktigt sköj och det finns gott om grusväggar att bränna.

Den visuella biten är läcker, både bilar samt omgivningarna och hur ljuset faller när solen sakta går ner och natten träder kraft. Ett smaskigt scenario var när jag tog mig nattetid från bergstaterna till Las Vegas och ser hur alla fagra neonsken sprakar i en färgbomb långt borta på min högra sida medans jag slingrar mig ner för en landsväg. Hittade ett svampträsk (Apalachicola National Forest) där omgivningen speglade sig graciöst i de stora vattenpölarna.

The Crew
The Crew bjuder på många och till synes snygga miljöombyten.

Friheten är gudomlig dessutom, inga osynliga vägar har jag stött på (Hrm…Forza Horizon 2), mer att jag kört ner i någon avgrund som jag sedan inte kunnat ta mig ur. Dit jag har kört så kan jag sedan köra snabbfärd och det tackar man för.

The Crew
Las Vegas, what happens in Vegas stays in Vegas

Visuella skador blir det på bilarna och det är allt ifrån rutor som bildar spindelnät, karosser bucklas, repor i lacken med mera. Kör man offroad så smyckas åket med lera och smuts och givetvis med snö och frost när jag befinner mig i vinterlandet Montana. Men bilen har en tendens att låta tiden läka sina sår, det vill säga när jag kört vårdslöst och jag har skaffa mig en del bucklor och sedan kör utan att smälla in i saker och ting så återställer bilen alla skador. Men bilarna har en livmätare som inte helar sig, utan då måste jag bege mig till mitt garage för att laga bilen.

The Crew
Det finns gott om att pyssla med kärran. Trimma, ändra färg på bilen, byta dekaler, byta delar på bilen med mer.

Gällande multiplayer så blev det inte mycket, då jag fick meddelande att det var obalans i Ubisoft’s servrar, men i några kampanjdelar lyckades jag få med lite hjälp. När jag gled omkring fritt så kunde det poppa upp någon, och de som inte prompt var på väg någonstans så blev det underhållande race i bergen där man kunde preja sin motståndare ut för stupet. Men jag ser fram emot när man lägger vantarna på det färdiga spelet och kan skapa sina egna gäng.

The Crew
Lite boost är aldrig fel och ett måste till street car-bilarna.

Så från att tekniskt sett bara nosat lite på ytan men ändå med en känsla som man har fått uppleva en massa de 48 timmarna + med The Crew så är jag tillfredsställ och ser med spänning till det färdiga spelet landar i min PS4:a, dock så skulle jag vilja se lite finputs till asfaltkörningen samt fartkänslan skulle inte skada sig med lite mer intensitet i, men det bådar gott det här.

Tagit dem första stegen på rymdstationen i Alien Isolation

Håller på nu med fulla muggar med spelet Alien Isolation, och jag kan till en början säga att spelet är riktigt atmosfäriskt. Jag vandrar runt på en till synes ödelagd rymdstation där något rent ut sagt gått åt helvete.

Jag har spenderat lite över en timme med spelet och än så länge har jag inte stiftat bekantskap med Alien, inte ens en gång sett röken av den, men jag misstänker att det inte är långt kvar nu. Här bjuder jag på de första bilderna tagna ur Alien Isolation till Playstation 4.

Alien-Isolation01 Alien-Isolation02 Alien-Isolation03 Alien-Isolation04 Alien-Isolation05 Alien-Isolation06 Alien-Isolation07 Alien-Isolation08 Alien-Isolation09 Alien-Isolation010

P.T. väcker gamla minnen

En hel del nyheter och nya trailers har dykt upp på Gamescom som fått en att längta efter dessa titlar ännu mer. Men det som var en extra kick i magen var då teasern till P.T. för min del.

Under Sony’s presskonferens presenterade man P.T. en interaktiv teaser, alltså en demo som man själv får spela som i sin tur avslöjar ett kommande spel.

P.T.

Så på kvällen/natten så drog jag igång spelet, sambon hade gått och lagt sig och nu så blir det äntligen svart en tid på kvällen, så med släckta lampor sitter jag alldeles själv i mörkret med en PS4-kontroll i handen . Jag vaknar upp i ett rum och dörren framför mig öppnas på glänt. Vemodigt tar jag mig till dörren och öppnar den. Jag står i en korridor som är tänd med lampor jag känner mig ganska lugn i det stadiet, korridoren är fylld med tavlor och det första jag passerar är en liten vrår till min högra sida där jag ser en klockradio, flaskor och burkar står i hörnen, det ser lite pundaraktigt ut. Längre fram har jag en byrå på min vänstra sida med ännu mer foton, tavlor och en telefon. Till höger så fortsätter korridoren med en dörr på höger sida och lite längre fram så är det en ytterdörr till vänster samt en till byrå på höger sida med tavlor, nycklar, askkopp och en radio som låter. Fortsätter man rakt fram så kommer en dörr med en trappa ner till den sista dörren som förrädiskt leder det hela till en loop.

Successivt när jag loopar så börjar det hända saker. Dörren som leder ner för trappan stängs framför min näsa och kort därefter hör jag hur en dör bakom mig öppnas, kallsvettigt vänder jag mig om och ser nu att badrumsdörren står på glänt. När jag närmar mig dörren så ser jag hur kackerlackor börjar komma från rummet. Jag ställer mig en bit ifrån och zoomar in i springan, något kommer mot springan och drar igen dörren med en smäll, nu bultar hjärtat något kopiöst och jag tänker för mig själv – Varför skulle jag ge mig på det här nu, ensam, i mörker. Dörren till trappan öppnar sig och med ett hjärta som bultar snabbar än Dragonforce-trummor och gitarrsolon tar jag mig dit.

Ut i samma korridor går jag och ljuset börjar minska vilket gör att stämningen känns väldigt olustig. Passerar runt hörnan och nu öppnas dörren till badrummet. Jag ser något ligger och blinkar på golvet i badrummet, viljan att gå in i badrummet är inte på min önskelista då jag precis vittnat något som drog igen dörren innan, men jag tar mina kliv in och jag plockar upp en ficklampa som till synes låg blinkande på golvet, självklart hör jag hur dörrhelvetet går igen bakom mig. Panikslagen inser jag att jag är inlåst i badrummet, men va fan är det jag skymtar i handfatet, något förvridet ting mörkröd, ser ut som ett foster och huvudet ser ut som en val. Det tar inte lång tid förs den lila äckeltinget börjar gråta som en bebis och jag hör steg utanför dörren som kommer närmare, jag ser i spegeln hur handtaget långsamt åker ner. Helvetet bryter ut och någon rycker i dörren, förstelnad står jag och bara glor på dörren som jag tror ska åka upp med en ruskig fart och att något ska flyga på mig, men det avtar och dörren åker upp på glänt. Jag vill ut men samtidigt inte, rädslan är obeskrivlig, jag ville inte in i rummet jag är i och nu vill jag inte gå ur det. Men the show must go on och jag tar mig ut. Dörren till trappan är nu öppen och illa kvickt tar jag mig dit och igenom.

P.T.

Nu är jag tillbaka i korridoren med en lampa som lyser, mörkret blir allt tätare och när jag rundar hörnan så hör jag radion igen. Samband med när jag lyssnar på radion så börjar jag höra någon som andas med en kvävande andningar, men kommer det också från radion? Samtidigt som någon pratar i radion så kommer det kryptiska ord som säger – You can’t trust the tap water, 204863, Look behind you, I said, look behind you. Nackhåret reser sig när jag inser att dessa andningar fortsätter fast radion tystnat och där… Trycker jag på home-knappen. Jag inser att jag kan inte fortsätta här och nu jag måste pausa och tända lampor, prata lite med katterna sätter på vanlig tv, rensa hjärnan alltså.

Dagen efter fortsatte jag med P.T. och då gick det bättre fast jag skrek till en gång även fast jag hade lampor tända och sambon till sällskap.

Jag har funderat varför jag reagerade så på den här teasern då jag inte är så lättskrämd, jag menar jag har kört många skräckspel själv i mörker, såg den första Paranormal Activity själv i mörker när jag bodde själv, okej den var creepy 😉

Anledningen hur jag fick så starka känslor till spelet var nog för att jag var med om en kuslig händelse när jag bodde ensam, låt mig berätta.

Jag kom hem relativt sent en kväll och hade tagit några järn och jag var riktigt trött. Så raka vägen till sängen var det. När jag lagt mig ner så låg jag på magen med ansiktet från dörren in till sovrummet. Plötsligt tycker jag det känns som om jag sjunker ner i sängen samt att det är som om någon sätter sig bakom mig, och så är det som om någon andas och att andningarna kommer närmare och närmare. Från den stunden jag känner den känslan samt tycks höra andningar så är det som om att gå från lite lullig till spiknykter. Jag vänder mig om och givetvis ingen där.

Det som gör det hela lite mer kusligt var att damen som bodde i lägenheten innan hade dött där samt att det var i sovrummet. Min före detta flickvän berättade för mig att när hon satt i sovrummet och sminkade sig så tyckte hon ibland hur någon stod i hallen och iakttog henne. En dag när jag inte var hemma satt hon i vardagsrummet och såg i ögonvrån hur någon passerade ute i hallen och hon tänkte att det bara var jag som gick till toan, men insåg kort därefter att jag inte var hemma. Kusligt värre när man tänker på allt det här.

Jag har givetvis diskuterat detta med min sambo som jag är tillsammans med idag och hon tror att det mycket väl kan ha varit ett spöke där, jag tror dock det som hände mig var att jag drömde men var halvt vaken, men vem vet??

Men P.T. väckte gamla minnen för mig och det var riktigt läskigt men en grym teaser för ett kommande spel som jag inte riktigt vet hur jag ska klara att spela då Kojima har berättat att man kommer inte hålla tillbaka på skräcken. Kommer det hålla mig på torna som P.T. gjorde som kommer jag nog vara mentalt förstörd för resten av livet efter det 😉

Tack Kojima för att du bevisar att skräckspel än idag berör.

Dumb and Dumber To att se fram emot?

Yes Jim carrey och Jeff Daniels är tillbaka i en uppföljare till kanske en av de bästa komedierna jag sett, Dumb and Dumber (Dumb and Dumber To).

Det är 20 år sen grabbarna grus tog sig en roadtripp till Alaska och den resan glömmer man inte i första taget. Den härliga drömmen mellan Lloyd och kocken som får sitt hjärta i en doggy bag efter en vild fight, och Harry som får sig en riktig djävulsk tarmsköljning, eller när de tror att de inte betalat gasen i lägenheten och lämnar en lapp som just läses av en skurk som ska skugga de som själv har problem med gaser och säger att de måste vara professionella haha.

Jag ser mycket fram emot denna uppföljare och hoppas på få gotta mig till en massa flamsig humor den 14 november då den har premiär. Skönt för övrigt att Jim kommer med en komedi då det har varit väldigt tyst på den fronten.

Sen har vi Teenage Mutant Ninja Turtles som ska få sig en riktig långfilm och tycks prydas med mer vuxen-material vilket faller i smak. Dessvärre tycker jag paddorna inte ser något vidare ut,  mer som Sherk troll med näsborrar och läppar, så med andra ord är de härliga 90-tals paddorna som bortblåsta. Hoppas dock på storslagna strider med Shredder då de var lite beskära från de tidigare långfilmerna. Förövrigt så tror jag det kan bli en underhållande popcornrulle dock proppad med CGI men det är väl ganska väntat 😉

Leonardo:

Leonardo

Michelangelo:

Michelangelo

Donatello:

Donatello

Raphael:

Raphael

Filmer som man följer hårt som eventuellt kommer 2015/2016 är såklart Jurassic World och Prometheus 2 :)

Det var lite från filmhörnan.

Tjohej!

Semester la gött

Vet knappt vart jag ska börja men det har varit rätt så tyst från min sida. Anledningen till det tysta är PGA jobb, spel och lite semester.

Ja både jag och Peter jobbar precis som vanliga Svensson på ett varsitt blödigt jobb utanför GX. GameXpectations drog vi igång och kör för våran entusiasm till Tv-spel som vi båda brinner för och som vi vill gärna dela med oss av, både nyheter, recensioner samt videos där vi testar lite spel. Har du åsikter är du varmt välkommen att slänga en kommentar.

Spel ja. En så här bitvis in på sommaren som faktiskt känns en aning oförskämt kall så här långt så har det blivit en hel del spelande för mig den sista tiden samt att en Playstation 4-maskin har hittat hem till mig :)

Har dragit igenom Watch Dogs till både Xbox 360 och PS4. Kan säga att Watch Dogs är bra mycket bättre på PS4 men det hade väl varit märkligt om det inte hade varit det. Däremot något som förbryllar mig är att det inte är särskilt mycket snyggare än Grand Theft Auto V som jag även kickat igång och håller på att köra igenom än en gång och det är ett spel som enbart finns till PS3 och Xbox 360. Något som fick mig även att hoppa av jubel som man fick reda på ifrån E3 2014 är att jag kommer även få uppleva GTA V på min PS4, mumma säger jag bara :)

Assassen’s Creed IV Black Flag är ett spel som legat orört hemma till Xbox 360 också, men det håller jag nu på med fast till PS4:an och satan vad tagen av spelet jag är, och ja, de gungande pirat-visorna sätter sig som doften av tjära på ett båtskrov.

Semester blev det också, en liten båttripp till Riga. Riktigt nice på båten med middagsbuffé och trevligt sällskap dock så lyste arkadmaskinerna med sin frånvaro vilket var synd. När jag var mindre så åkte jag en del båt med päronen och så fort man var klar med middagen så tillbringade jag all min tid vid arkadmaskinerna.

Riga

Dåligt väder var det i Stockholm när vi lämnade, men senare ute till havs så hade vi klarblå himmel och vi njöt ute på soldäck. Tyvärr så möttes vi av ett sämre väder i Riga med regn och rusk och när vi knallat runt i något som påminde om gamla stan så beslöt vi oss för att ta oss till ett centrum där vi kunde äta och shoppa.

Riga

Nu så är man hemma igen och laddar om batterierna för att ta tag med sidan igen, men lite semester har jag kvar och kommer ta igen lite spelande med det, sen får vi se vad jag och Peter styr upp för roligheter på GX.

skepp ohoj!

En bit av mig dog just

Det är med tunga och dystra besked som kom idag, Schweizaren Hans Rudolf Giger pappan till Alien avled igår, 74 år blev monsterkungen.

För mig så är jag ett stort fan till Alien-filmerna där just Giger är mannen som födde designen på det monster som jag fruktar mest.

Giger hade minst sagt en udda design på sin konst sexistisk, skräck och mekanisk. Vart fick han de fängslande men samtidigt skrämmande bilderna ifrån? Ja det som sägs är att bilderna kom från hans drömmar, många nätters mardrömmar för denne man alltså.

Giger

Giger fick i kategorin för bästa specialeffekter en Oscar 1980 till den första filmen av Alien som regisserades av Ridley Scott som enligt mitt tycke är den absolut bästa filmen av de alla.

Lite roligt var när Ridley fick höra samt se lite konst från Giger så ville han träffa honom för att prata om den kommande Alien-filmen, men Giger var flygrädd och vägrade sätta sig på ett plan. Så Ridley fick bege sig till Schweiz själv där skräckkungen av design bodde. Det som såg ut som en Alien var något med en bananformad huvud och hade ett ansikte av en mer traditionell liten grön marsgubbe och när Ridley såg den, ja då var saken biff, Alien var född, men en liten förändring i ansiktet var det som begärdes om. Så utan att modifiera om för mycket så föddes Alien, med den bananformade huvudet fast nu utan ögon vilket gjorde monstret läskigare när man inte vet vart den tittar, munnen fick blandat med huggtänder och mer frekventa tänder, en extra mun kommer dessutom ut ur munnen och slår igenom det mesta i dennes väg.

Hans Rudolf Giger

Saker som Schweizaren Hans Rudolf Giger medverkat i;

 • 2012 Prometheus (the film includes ”The Derelict” spacecraft and the ”Space Jockey” designs from the first Alien film, as well as original extraterrestrial murals created exclusively for the new movie. Unlike Alien: Resurrection, the film credited H. R. Giger with the original designs.)
 • 2007Aliens vs. Predator 2 (original alien creatures designer) 
 •  2004Alien vs. Predator (original alien creatures designer) 
 •  1999The Alien Legacy (Video documentary) (archival material) 
 •  1998Species II (original ”Species” designer) 
 •  1997AlienÅteruppstår (original alien designer) 
 •  1996Kondom des Grauens (creative consultant) 
 •  1995Dark Seed II (Video Game) (dark world art library) 
 •  1995Species – Hotet från rymden (train designer) / (train fabrication: Switzerland) 
 •  1992Dark Seed (Video Game) (dark world art library) 
 •  1992Alien³ (creature designer: Alien³) / (original creature designer) 
 •  1986AliensÅterkomsten (original alien designer) 
 •  1979Alien (‘Alien’ design)

Men som sagt det är med en stor sorg att Giger har avlidit och med det R.I.P. :(

Min syn av Gran Turismo 6

För ett tag sedan så plockade jag ut vilka racingspel som jag personligen tyckt har gett mig en underhållande stimulans från förra generation… Men jag var inte riktigt klar med den listan, jag har en kvar.

Det har varit ett rent helvete på ren svenska när det kommer till den som jag nu plockar ut som sist, för samtidigt som man älskar det så hatar man det, ren hatkärlek med andra ord.

Gran Turismo 6 är det självklart jag pratar om, och här kommer det roliga. Jag tänker inte skriva något mer här och nu, utan låter videoklippet här under få tala för sig, se om du kan läsa mina tankar.

Men för de som inte kan läsa mina tankar av videon så kan jag lugna er med att jag kommer med en utförligt blogginlägg om Gran Turismo 6 senare.

Här är listan om ni missat läsa om de bilspel jag plockat ut från förra generationen;