2012 topp fem spelen

Det har varit ett späckat år med spel och det är inte lätt att plocka ut fem topp på det. Här kommer min lista efter mycket om och men.

1. Forza Horizon.
Tanke på min fäbless för bilspel så är det självklart att Forza Horizon blev årets spel för mig. Turn 10 med Playground Games fraktade Forza serien till Colorado där vi öppet får köra omkring och utforska. Tung grafik med semirealistisk grundfysik.
Recensionen kan du läsa HÄR

2. The Walking Dead.
Telltale Games levererade ett peka och klicka/handkontroll baserat spel på The Walking Dead comic. Det var med en viss klentrogenhet man betraktade serien innan den kom ut, men dem lyckades med bravur, läcker design och en interaktiv story med egna val som påverkar händelser i spelet.

3. FarCry 3.
Ubisoft återgår till det tropiska, vilket är en miljö som jag personligen uppskattar. Spelet i sig har en perfekt balans när det gäller frihet. Loota runt, ta över ställen, jaga för att utöka det man bär med sig. Det är som Skyrim fast med skjutvapen. Grafiskt så är det på topp, och här i bevittnar vi årets skurk helt klart ”Vaas”

4. Trials Evolution.
Red Lynx kom med Trials HD och briljerade med moto-cross i 2D på trixiga inomhusbanor. Sen i början av 2012 kom Trials Evolution i utomhus miljöer. Otroligt beroendeframkallande med att sätta dem bästa tiderna mot datorn eller andra spelare över LIVE. Även stöd för fyra spelare på samma tv i hemmet. Inte nog med det så kan man även bygga sina egna banor och dela med sig, vilket bidrar till att man har en sjö med andra banor att spela ”gratis”

5. Nhl 13.
När det kommer till sport så är det hockey som gäller för mig, och i år lyckades EA göra sitt bästa NHL på länge. Med nya true performing skating väkte man liv i spelarnas animationer och matcherna har aldrig sets så verkliga ut, och nu efter sju år har vi äntligen fått tillbaka spurt-effekten ”tack”
Recensionen kan du läsa HÄR

Där har vi gott folk. 2012 Topp fem spelen ifrån mig Christian.

//Gott nytt slut

Kommentera