The Crew

48 timmar + med The Crew

Jag hade äran att få prova på den stängda betan av The Crew till PS4 som jag intensivt har kört och jag hann levla upp mig till betan’s maxnivå level 10, och under den resans gång har jag kört vanlig bil till street car och slutligen rallybil. Därefter väntas det några klasser till, men dem får jag smaka i den färdiga versionen. The Crew är stort, verkligen STORT, men det var väl förväntat när Ubisoft avslöjade att man skulle få ratta omkring i hela USA.

The Crew
Att cruisa runt i USA är ett sant nöje, och varierande.

En story finns såklart med i The Crew. Det börjar tidigt med att ens bror ”Dayton” blir skjuten till döds samtidigt som karaktären Alex (som man spelar) blir oskyldigt dömd. Man stiftar raskt bekantskap med Zoe och via henne så får jag välja sitta åtta år häktad eller jobba under Federal Bureau Investigation, och med det hjälpa dem att både sätta dit Specialagenten Coburn och gängledaren Dennis Jefferson ”Shiv” ledare för gänget 5-10 för att rentvå mitt namn.

För att komma åt denna gängledare så måste skapa ett namn i den undre världen, skaffa respekt och samla på sig tatueringar, slå ut rivaler från städerna för i slutändan komma åt denna Shiv. Det blir lite mer kampanj under betan, men den dör av ganska fort då jag inte kan levla mer än till 10, och resten av tiden får jag spendera på roadtrippa runt i USA vilket jag verkligen njutit av.

Men hur ter sig spelet då?

Som sagt man har hela USA att utforska och sträckorna mellan städerna är långa. Att ratta från Detroit till Chicago tog mig en si sådär 10, 15 minuter och åker man från Los Angeles till Acadia samt har en snitthastighet på 240 km/h så tar det cirka 49 riktiga minuter (mind blow).

Under resans gång så stöter jag på en hel del små mini-uppdrag som jag kan kicka igång i med körningen, och det kan vara allt ifrån att hoppa på en ramp, köra slalom, pricka skyltar med mera. När jag klarat ett sådant mini-uppdrag så belönas jag med att kunna få några plus på växellådan, eller bromsar med mera. Som sagt spelet är ett MMO-spel vilket gör att jag går upp i level och att jag kan uppgradera dem delar jag har på bilen. Så dessa sidostickare gör man mer än gärna då. Visst, man kan alternativ dra till verkstaden och köpa färdigheter till vrålåket, men det gäller även att skaffa XP för att jag ska kunna ta mig vidare i historian.

The Crew
The Crew flyter på jämt och fint i 30 bilder per sekund, men i storstäderna så faller bilduppdateringen ett fåtal gånger.

Bilfysiken är jag dock lite orolig över då jag upplever att bilarna är extremt fladdriga till en början. När jag plockade ut min första nyköpta bil Chevrolet Camaro SS så ändrade jag på känsligheten i handkontrollen då den först uppfattades en aning trög i reaktion när jag svängde med bilen. Det kändes som ett lagg, men när jag ändrat lite på inställningar så blev det bättre, men fortfarande sladdrigt, lite som det kan kännas när man rattar runt i GTA V. Jag införskaffade mig också en Ford Focus RS 2010 (Framhjulsdriven) samt en Nissan Skyline GT-R (R34) (fyrhjulsdrift), och visst är Fårrden mer understyrd, och Nissan är mer kontrollerad med hjälp av sin fyrhjulsdrift, men fortfarande så har de tre ett liknade mönster med att vara lite väl slängiga med bakdelen, lite som om de svävar en bit ovanför marken. När jag köttar rallysträckor (offroad) och jag uppgraderat åket till en rallybil så känns det mer passande till den lekfulla arkadsimulatorn. Så en massa rally blev det strax utanför Florida i The Giants bland de skyhöga träden. Värt att notera också är att om man kör sin bil som street car och bestämmer sig för att ta en spin offroad så tappar bilen rejält med fart då den i det läget inte är utrustad för att klara terräng, (hrm Forza Horizon 2…).

The Crew
Att röja offroad är riktigt sköj och det finns gott om grusväggar att bränna.

Den visuella biten är läcker, både bilar samt omgivningarna och hur ljuset faller när solen sakta går ner och natten träder kraft. Ett smaskigt scenario var när jag tog mig nattetid från bergstaterna till Las Vegas och ser hur alla fagra neonsken sprakar i en färgbomb långt borta på min högra sida medans jag slingrar mig ner för en landsväg. Hittade ett svampträsk (Apalachicola National Forest) där omgivningen speglade sig graciöst i de stora vattenpölarna.

The Crew
The Crew bjuder på många och till synes snygga miljöombyten.

Friheten är gudomlig dessutom, inga osynliga vägar har jag stött på (Hrm…Forza Horizon 2), mer att jag kört ner i någon avgrund som jag sedan inte kunnat ta mig ur. Dit jag har kört så kan jag sedan köra snabbfärd och det tackar man för.

The Crew
Las Vegas, what happens in Vegas stays in Vegas

Visuella skador blir det på bilarna och det är allt ifrån rutor som bildar spindelnät, karosser bucklas, repor i lacken med mera. Kör man offroad så smyckas åket med lera och smuts och givetvis med snö och frost när jag befinner mig i vinterlandet Montana. Men bilen har en tendens att låta tiden läka sina sår, det vill säga när jag kört vårdslöst och jag har skaffa mig en del bucklor och sedan kör utan att smälla in i saker och ting så återställer bilen alla skador. Men bilarna har en livmätare som inte helar sig, utan då måste jag bege mig till mitt garage för att laga bilen.

The Crew
Det finns gott om att pyssla med kärran. Trimma, ändra färg på bilen, byta dekaler, byta delar på bilen med mer.

Gällande multiplayer så blev det inte mycket, då jag fick meddelande att det var obalans i Ubisoft’s servrar, men i några kampanjdelar lyckades jag få med lite hjälp. När jag gled omkring fritt så kunde det poppa upp någon, och de som inte prompt var på väg någonstans så blev det underhållande race i bergen där man kunde preja sin motståndare ut för stupet. Men jag ser fram emot när man lägger vantarna på det färdiga spelet och kan skapa sina egna gäng.

The Crew
Lite boost är aldrig fel och ett måste till street car-bilarna.

Så från att tekniskt sett bara nosat lite på ytan men ändå med en känsla som man har fått uppleva en massa de 48 timmarna + med The Crew så är jag tillfredsställ och ser med spänning till det färdiga spelet landar i min PS4:a, dock så skulle jag vilja se lite finputs till asfaltkörningen samt fartkänslan skulle inte skada sig med lite mer intensitet i, men det bådar gott det här.

Kommentera