Burnout Paradise

Som jag nämnde tidigare så ska jag försöka plocka ut de minnesvärda racingspelen från förra generationen det vill säga mellan PS3 och Xbox 360. Det är ingen specifik ordning och jag börjar med:

Burnout Paradise.

Criterion games Burnout såg sitt dagsljus år 2001 då det kom till Playstation 2, Xbox och Gamecube och sen spann det vidare. Med spektakulära smällar och att se hur bilarna demolerades var höjdpunkten i spelet och som vidareutvecklades i takt med uppföljarna.

Burnout Paradise blev något nytt i serien, men ändå bibehöll den gamla goda känslan. Höga farter som blandas med enastående krascher där plåt och järn knycklades ihop, rutor som förvandlades till glasströssel och att få in take-down efter take-down hade aldrig känts bättre.

Burnout Paradise

Den stora skillnaden från den äldre serien var att Burnout Paradise blev en öppen stad där man fritt fick löpa amok. Vid stadens alla korsningar så hittade vi racen som kunde vara allt ifrån ta dig från a till b, utför trick, vanligt race, gör så många take-downs med mera.

Senare tillkom det en del uppgraderingar som bidrog med fyra motorcyklar, fyra Legendary cars, två Boost Specials, nio Toy Vehicles, 33 polisbilar och nio Island Cars. Så totalt hade man 75 fordon att lattja med. Det som spekulerades om var att man eventuellt skulle lägga till flygplan, helikoptrar och båtar, men så blev det inte

Kommentera