Den är stor och fyrkantig ”Xbox One”

Satan i gatan tänker jag när kameran sveper in över nya Xbox One och tillbaka. Stor som en ångvält, monster-truck, nä en Volvo 740 gle. Stor och fyrkantig och med namnet Xbox One hmm… Jag bara väntade på att Don Mattrick kanske skulle lyfta på den stora svarta lådan och säga det ”hade det varit för åtta år sen så hade den nya Xboxen varit så här stor, men…” och under skulle det stå en identisk box fast betydligt mindre. Tankarna i huvudet får mig att tänka på den först Xboxen faktiskt, observera den första lite komiskt ”One”. Inte nog med det så tycker jag att man kan på förhand se en viss likhet med hur den första Xbox kontrollen såg ut, inte den stora utan den som kom lite senare s kontrollen jämförelse med den nya. Men den nya kontrollen ser skön ut hursomhelst. Nu undrar jag bara hur kommer den låta, maskinen alltså?

xbox-one

Föreställning spinner på och det känns lite blygsamt även fast man gått ut med namnet samt visat upp maskinen. Jag vill ju veta hur pass kraftfull den är, och visst får vi reda på det, men det är lite hysch hysch när det kommer till hur snabbt minne den har och hur kretsarna är klockade. PS4 bättre?

Social media är det som dominerar resten av föreställningen, och visst är det kul att maskinen ska lära känna mig, veta vad jag gjorde sist på maskinen innan jag stängde av den, veta vilka filmer jag gillar osv. Jojo det är kul med media saker och sitta och vifta med händer och fötter för att impa på polarna, men tids nog så styr man nog det mesta med kontrollen eller mobilen/Tabletten ska du se.

Det lilla vi fick se från spelfronten var inte mycket, EA hade satt ihop ett klipp där dem blandade med FIFA 14, EA SPORTS UFC, Madden NFL 25 och NBA Live 14 där jag inte alls tyckte att man fick någon bra perspektiv på att kunna bedöma om det såg bra ut eller inte. Remedy visar upp Quantum Break där det blandas med riktigt filmat och mellansekvens, eller var det gameplay? Forza Motorsport 5 dyker upp, mumma tänker jag. För jag är biltokig, men inte ens en gång där får jag någon smak, ser ju inte bättre ut än Gran Turismo 6 som precis visats. Nu är jag inte så orolig för det, för något säger mig att vi kommer nog få torka oss om munnarna samt stänga munnen när vi får se det mer ordentligt. Det spel som faktiskt fick mig att få känna lite på next-gen-känsla var Call Of Duty: Ghost från Activision. Där fick vi se ifrån gameplay, dem jämförde sitt nya COD med det gamla och man såg stor skillnad på miljöer, Ansikten, händer, armar samt att allt flyter på i 60 FPS. skönt ett litet livstecken, men hade nog önskat mig mer av att fått sett Bungie´s Destiny flyta på en Xbox One.

E3 ligger runt hörnet, och det blir väl där vi kommer få se en bra massa mer av de kommande spelen, 15 stycken exklusiva samt 8 helt nya.

Så vad tyckte jag spontant då?

Negativt:

  • För mycket om social media
  • Alldeles för snålt när det vankades om spel
  • Att man inte kan gå fullt ut om maskinens prestanda
  • Inget pris eller datum (Men det måste komma på E3?)
  • Tyckes i mina ögon alldeles för stor maskin

Positivt:

  • Fick ett hopp när jag fick se COD: Ghost, och ja, lite på Forza 5 också
  • Utökade servrar. Från 15.000 till 300.000 Har alltid föredragit XBLA före PSN

Ja det var min spontana reaktion för avslöjandet på Xbox One. Lämna gärna er åsikt om hur ni tyckte eventet var, gärna här eller på Facebook.

//XboxNörd kanske får ett återfall till att bli en PlaystationNörd!?

Kommentera