DiRT 2

Jag fortsätter min vandring bland racingspelen från förra generationen, och hittar den här pärlan.

DiRT 2.

Codemasters tog verkligen Colin McRae till en ny anda och med ett nytt namn ”DiRT”, då man slopade det mera renodlade rallyt och införde X-Games där vi hittar stjärnnamn som Pastrana, Block, Foust och Mirra. Otroligt lekfulla banor som smyckades med stora hopp, folk som jublar, fyrverkerier som smäller och allt i ett mer lekfullt arkadkänsla, men med en smula realism i körningen.

Det var inte bara rallybilar som man fick ratta, nu så kastade man in grupp-N-bilar, klassiska grupp-b-monser och baja-buggys. Banor och sträckor som sträcker sig över hela världen, men något begränsat. Rally, Rallycross, ”Trailblazer”, ”Land Rush” och ”Raid” är det som blandas när man kör karriär, och det är uppfriskande variation i spelandet.

DiRT 2

Grafiken fick sig ett rejält ansiktslyft då det tidigare DiRT-spelet bland annat bidrog med en dålig bilduppdatering. DiRT 2 så flyter det på avsevärt mycket bättre och grafiken bjuder på atmosfäriska ljussättningar, och Malaysias är ett bra exempel på en riktigt snygg bana där man klart och tydligt ser solens strålar skär igenom palmbladen och bilen blir grovt täckt av lera in mot slutet av sträckan.

DiRT 2 Ett fantastiskt underhållande rallyspel med bra variation, grym grafik och underhållande körkänsla.

Kommentera