Driver San Franciso

Jag fortsätter min vandring bland racingspelen från förra generationen, och hittar den här dängaren.

Driver: San Francisco.

Driver: San Franciso är till synes inget renodlat racingspel, men innehåller en massa körning.

Reflections Interactive som ligger bakom succén Destruction Derby och Destruction Derby 2 födde sedan spelet Driver som kom år 1999 till Playstation 1 och slog som en bomb, och som bidrog med starka influenser från filmen The Driver (1978). Istället för att kopiera Grand Theft Auto fullt ut så satsade man mer på bilkörning, så med karaktären John Tanner så jobbade man undercover för att sätta dit kriminella sattyg.

Driver 2 blev också en bra del i serien, men när Driver 3 kom så föll det pladask, då spelet innehöll ofantligt med buggar, och att spatsera utanför bilen var en riktig pina.

Driver

Men när väl Driver: San Franciso som är en reboot kom så föll serien tillbaka i mitt hjärta. Actionrökare med fokus på bilkörning och en helt okej skriven berättelse, man valde även att avfärda möjligheten att gå ur bilen, ja iallafall till fots. Däremot så kan man teleportera sig ur kroppen och ta över en annans kropp i en bil, och på det sättet köra andra bilar. Både på ont och gått, men för min del roligt nytänkande. Plötsligt kan man planera mer taktiskt hur man ska stoppa en förövare, som till exempel teleportera sig in i en last bil och blocka av vägen, och vips så har du fångat boven.

Man kan delta i race och genomföra olika uppdrag som ger en möjlighet att köpa bilar. Bilarna i spelet är dessutom riktiga bilmodeller, vi hittar så som Chevrolet, Audi, Alfa Romeo, Aston Martin, Bentley, Ruf Automobile, Dodge,Ford, Shelby, Volkswagen, Pagani, Lincoln,
DeLorean, Lamborghini och Cadillac. Köregenskapen är en ren fröjd på bilarna, och känns rätt med fysiken, en blandning med realism och arkad.

Tycker absolut att man ska ta en titt på Driver: San Franciso om man inte hunnit göra det.

Kommentera