Födelsedag med tung buffé på Mongolian BarbeQue

Igår var det min dag det vill säga jag fyllde år, och det firades med smarrig middagsbuffé på Mongolian BarbeQue. Självklart så är det den restaurangen som ligger i hötorget som är den klart exceptionella av dem som finns. Restaurangen har två våningar, brukar föredra att sitta på den övre, men den här gången så satt vi på den nedre. Inredningen i restaurangen är likartad som de flesta asiatiska matställen med målningar och lampor sobert dekorerat med drakar. Miljön är trivsam med harmonisk musik, kan vara rätt så livligt vid löning dock. Det som är roligaste är hur man äter buffén, man tar en tallrik och plockar på sig råa saker så som kött och grönsaker som sedans steks framför dina ögon av en mongolisk kock (Givetvis så läger kocken upp den färdiga maten på en ny tallrik). Ett klassiskt skede när man äter på Mongolian BarbeQue och tar buffén är att man typ bara kanske orkar max två tallrikar då man generellt set tar alldeles för mycket dem första gångerna. Ett tips, ta ganska lite varje gång så kammar du hem fler tallrikar, mycket roligare att experimentera med att skapa olika små rätter, och skipa riset om du nu inte skulle vara en ris-fantast (Blir som en bomb i magen). Fem tallrikar varav fyra som var ordentliga fick jag i mig. Det var en tallrik som jag lite blygsamt testade blåmussla som faktiskt gick ner med god aptit.

Mongolian BarbeQue
Den absoluta favorittallriken består av entrecote, lök, minimajskolv, bambuskott, paprika, purjolök, champinjoner.

Efter ha svullat på Mongolian BarbeQue blev det till att försöka rulla sig hemåt, där för att avnjuta en himmelskt god whiskey (Glenfiddich 12 years) som jag fått av svärmor samt att vi fortsatte med våran nya lilla hobby pärlplattor.

Jokern vs Mega Man kopiera
Älskar Mega Man från 8-bit och såklart var jag tvungen att göra en. Jokern är en fantastisk karaktär som jag också var tvungen att göra.

Kommentera