Forza 4

Jag fortsätter min vandring bland racingspelen från förra generationen.

Forza 4.

Turn 10 Studios rullade ut Forza Motorsport den 13 maj 2005 till Xbox, och med det så skulle man knäppa på fingrarna för alla inbitna Gran Turismo-fans.

Forza erbjöd inte bara tokrealistisk bilkörning som skulle få Gran Turismo att blekna av avund, man fick se sina drömåk demoleras ordentligt. Järn och plåt skrynklas, rutor som smälls, kofångare som hänger och släppas i backen efter man smällt, ja det var det som Gran Turismo verkligen saknade.

Turn 10 Studios pumpade ut Forza 2, 3, och slutligen så kom fyran som är enligt mig tidernas bästa bilsimulator till konsol. Gran Turismo har mediokert hängt med, men Forza drar ifrån. I Forza 4 så har inprensipt allt blivit fulländat. Grafiken är bländande, ljussättningarna har blivit avsevärt bättre med mildare ton på färgerna, detaljerna är häpnadsväckande på bilarna, ubergrym däckfysik där man verkligen känner när de blir varma, fartkänslan jobbade man upp och när man passerar 320 km/h så får man ett så kallat tunnelseende. Det mörknar runt kanterna och man får känslan av att vägen smalnar av. Skadefunktionerna är enastående, men det är väl här som det skulle kunna putsas något mer på. Ljudbilden är en fröjd för alla som vet hur vrålåk ska låta, och det är verkligen örongodis att höra mullrande V12:or.

Du finner även gott om bilar här. Hela 502 bilmodeller med 80 olika tillverkare, bland de Saab och Volvo.

Forza 4

Forza 4 är klart den vinnande bilsimulatorn från förra generationen om du frågar mig, så vare sig du har eller inte har en Xbox 360 men vill ha ett löjligt snyggt samt grymt bilsimulator, då ska du spana in Forza 4, och ja det är värt att köpa en Xbox 360 bara för det spelet.

Kommentera