Grattis Sigourney Weaver

Börjar med grattis Sigourney Weaver som fyller år idag.

Sigourney Weaver
Sigourney Weaver

Sigourney var den kvinnliga filmskådisen som tryckte upp en känga i mitt ansikte och visade att det behöver inte bara vara vrål pumpade män med omänskliga muskler som kan vara actionhjältar. Nej nej nej, långt ifrån. Alien den åttonde passageraren skrämde skiten ur mig, och i slutet var det bara jag, Sigourney och katten Jones kvar. Tillsammans skulle vi ta oss ifrån fraktfartyget Nostromo. Det var i den här skräckrullen som Sigourney slog igenom, och visade världen att även en kvinna kan vara minst lika tuff som en man om inte tuffare och smartare. Uppföljare skulle inte dröja länge. Aliens kom och det betydligt mer action, men fortfarande en sjuk bra film som sammanflätar de två filmerna på ett snyggt sätt.

Två andra dunderkaraktärer som är kvinnliga som gör så att andra actiongubbar dunstar bort är Michelle Rodríguez och Milla Jovovich.

Michelle Rodríguez en riktigt het texas brud som kan få det där utseendet ”Jävlas du med mig? Då kommer du få ett rent helvete!”.

Michelle Rodríguez
Michelle Rodríguez

Milla Jovovich såg man först i Det Femte Elementet med Bruce Willis, sen är det den smör-goda popcornrullen Resident Evil. Bara ren hjärndöd action på ett fagert sätt med Milla Jovovich som sparkar röv med zombies.

Milla Jovovich
Milla Jovovich

Men ett stort grattis till Sigourney Weaver hon leve hurra hurra hurra 🙂

Kommentera