Homer D´OH!

Måste bara få dela ut ett ytterligare Homer D´OH.

Som de flesta vet så kommer vinter-OS hålla till i Sotji 2014, där ska vi flåsa Ryssarna i nacken efter de blänkande guldpengarna, heja heja Sverige.

Jo det var så här, jag fick i brevlådan ett fint litet kuvert (Viasat), som nog många andra också borde ha fått vid det här laget. Det är en liten påminnelse om att snart drar vinter-OS igång, och du har väl kanalerna? Jo jo skummar igenom texten om vilka som ska leda programmet, när det visas jada jada. Det som är poängen är att det kommer med stor sannolikhet att inkludera en massa reklam på tv, men givetvis så kan man såklart skaffa Viasats sportpaket, och du slipper all reklamsmörja. Det jag smått garvar för mig själv är när jag läser om TV3 och TV10:

TV3 ger dig vinter-OS varje dag 06.00-22.00. Livesändningar av tävlingarna, studiosändningar, reportage och sammandrag varje kväll. Självklart kan du se allt i HD. Varsamt placerade reklampauser. Svenska kommentatorer på alla sändningar.

Haha, jo tjenare, varsamt placerade reklampauser. Man kommer väl hinna dricka en hel back läsk/öl under första perioden av en hockeymatch med all reklam som kommer bespottas i våra ansikten, det har ju gått så långt att sporten i sig får ta hänsyn till reklamavbrotten i dagsläget D´OH.

Homer Doh!

Reklam är pengar och pengar styr, Sad but true.

Jag gjorde faktiskt en liten undersökning gällande reklam, dock så var det slutet av 2010 någon gång i december om jag inte mins fel, och då såg det ut så här mellan TV3 och TV4 gällande reklamavbrott:

Idol-genrepet 2010 TV4

Första reklamavbrottet.

Canal digital (x2).

Kicks.

CD musik.

Extra tuggummi.

Ö.B.

Posten.

Life.

Tidningskungen.

Ca uppskattad tid med 7 min reklamavbrott.

Andra reklamavbrottet.

Elgiganten (x3).

CD musik. Meca.

Vanish. Alecta. Dexem.

O.B.H Nordica.

Eniro.

Dressman.

TV 4 Ca uppskattad tid med 7 min reklamavbrott.

Grannfejden TV3

Första reklamavbrottet.

Lindex.

OLW.

CD musik.

Mc Donalds.

Telenor.

Vin (sprit).

postkodlotteriet.

Coop.

Konsert biljetter.

Receptbank.

TV3 Ca uppskattad tid med 10 min reklamavbrott.

Andra reklamavbrottet.

Garnier.

Elgiganten.

Alladin.

Lindex.

Insidegum.

CD musik.

Kronfågel.

Synsam.

Telenor.

Babyliss.

Nespresso.

komplett.se

TV 3 Ca uppskattad tid med 10 min reklamavbrott.

Det var alltså, och förmodligen är upp till en 7 – 10 minuters reklamavbrott i varje paus. Tänkte ta tillfälligt i akt med att se hur många och långa reklamavbrott det blir nu under vinter-OS om man inte skulle införskaffa sig det där sportpaketet.

Jag avslutar med att påminna dig om att imorgon är det dags för ölsmakaren att ta fram den andra ölen, här kan du läsa om den första ölen samt första delen på ölens historia. Missa inte det.

Tills dess Game On!

Kommentera