liket lever

Liket lever, eller hur det var…? Del #2

Då fortsätter resan av de spel jag spelat ifrån 2015 och vilket av dem utser jag till 2015 årets spel?!?

Lego Jurassic World.

Självklart behöver man under årets gång någon avstickare till allt våld och hårt utmanade simulator-spel, så varför inte lite skoj med Legospel då? Lego Jurassic World var och är ytterligare ett spel som de tidigare legospelen, bjuder på inget nytt mer än att man får beta igenom samtliga Jurassic-filmerna fast med en medioker humor i lego. Något kul när man lirar fler.

Gears of War: Ultimate Edition.

Det var 2006 som ett av de viktigaste spelet kom till Xbox som garanterat skulle öka försäljning samt piska många andra spel när det kom till grafik, och vad man inte kanske hade med sig var att spelet hade mer än bara ytligt skal av muskler, den bar på en historia som än lever idag.

Gears of War: Ultimate är en frisk återupplevelse där man får återuppleva den magi som spelet en gång gav en. Att få en så fungerande tajt spelkontroll där man mer eller mindre gör allt via en knapp, springa, ta skydd och hoppa fram för att göra slarvsylta av locust. Bra tempo med handlingen och ett multiplayer som smiskar stjärt än idag.

Det enda som jag tycker var en miss med spelet var att man inte fick till 60 fsp i kampanjen men i multiplayer flyter den fin fint med 60 fps.

Until Dawn.

Until Dawn

Ärligt talat så trodde jag inte en sekund på Until Dawn när den började yttras om, men så fel jag kunde ha. Nervkittlande äventyr där man bekantar sig med ett gäng ungdomare som kommer få uppleva sin värsta mardröm. Precis som en skräckfilm så följer jag ungdomarna men istället för att sitta och skrika vad han eller hon ska göra så får jag bestämma vad som ska ske, helt underbart. Förövrigt så medverkar Peter Stormare och som gör en sjukt intressant karaktär.

Forza 6.

Tog faktiskt en paus från Forza 5 efter jag spelat några gånger och insåg att spelet var som en nerbantat Forza 4. Men så kom Forza 6 med ljuvliga 60 fps som i mitt tycke är ett måste till bilsimulatorer, ja nu är inte Forza en riktigt bilsimulator då jag kan förändra bilarnas egenskaper, men däckfysiken är fortfarande ledande inom Forza och som mäter sig upp till kungarna så som Project Cars, Assetto Corsa, iRacing, Race Room m.m.

Så från en mediokert Forza 5 till ett sprudlande Forza 6 med gott om bilar hela 460 från start.

To be continued.

Kommentera