Liket lever, eller hur det var

Liket lever, eller hur det var…? Del #3

Då var det väl dags att kynta ihop säcken för år 2015, och se vilket spel som blev årets spel 2015 för mig.

Men innan jag avslöjar årets spel så fortsätter jag med spelen jag spelad från föregående år, alltså 2015.

NHL 16.

NHL 15 var en besvikelse då den saknade mer eller mindre allt från NHL 2014. Så tråkigt nog blev det en paus från hockeyn, några enstaka NHL-matcher blev det när hockeybegäret tog över.

NHL 16 kom och inte en dag försent. Äntligen satt puckarna där dem skulle sitta och jag kunde börja med att ta mig från CHL till NHL i spelläget be a pro, drog igenom hel säsong med mitt favoritlag från SHL. Uppdaterade rörelser och ett betydligt smartare motstånd, NHL 16 blev fullbordat spelåret 2015.

Uncharted: The Nathan Drake Collection.

uncharted01-672x372

 

Att axla karaktären Nathan Drake och ta del av hans äventyr är så att Indiana Jones tonas bort i mina ögon.

Åter igen får man spel som man tidigare spelat till sin gamla maskin, men åter igen så är det en fröjd att få uppleva en… två… hela tre klassiker i en. Med uppdaterad grafik, 1080p, 60fps och obscent snygga miljöer så avnjöt jag Uncharted: The Nathan Drake Collection i fulla muggar.

Transformers: Devastation.

Från att dragits med Michael Bay´s version av Transformers så kom Platinum Games med helt rätt design av Transformers till spelformat.

Att spela Transformers: Devastation är banne mig som att se ett avsnitt ifrån den gamla tv-serien, och färgerna på robotarna bara skriker ljuvligt i neonfärger samt att det är en fröjd för ögat att se Transformers mer som klossar.

Platinum Games levererad verkligen och jag hoppas på en uppföljare samt att dem får till den kommande TMNT: Mutants in Manhattan.

WRC 5.

Efter några sträckor i dem finska skogarna samt dem snöbelagda vägarna i Sverige så insåg jag att detta WRC 5 var mer än bara något arkadtrams. Kylotonn Games har gjort ett bra jobb med fysiken och hur bilarna tär sig på de underlag som jag fått jobba med grus, asfalt och snö. Grafik samt ljud är tyvärr det som sviker serien, men annars ett klart dugligt rallyspel att gotta sig med.

Dirt Rally.

Dirt Rally blev officiellt släppt i december 2015 och äntligen så valde Codemasters att gå ifrån gymkhana samt arkadblaskigt trams som de tidigare Dirt-spelen handlade om, och nu totalfokuserat på renodlat rallysimulator, visst har vi Rally Cross och hill climb men allt i en gedigenhet. Dem tog in simulatorutvecklare för att programmera ett helt nytt system för däckfysiken i spelet, och med det så är Dirt Rally den absolut bästa rallysimulator jag spelat, helt superb.

Så årets spel 2015 för mig blev…

project-cars-goty2015

Project CARS!!!

Varför?

Gudomlig fysik.

Skimrande grafik.

Vanvettigt ljud.

Hållbarhet tills döden skiljer oss åt.

Där knöt jag ihop säcken och hoppas på ett rafflande år 2016 med nya spelupplevelser som fortsätter att leverera.

Chris out.

Kommentera