Liket lever, eller hur det var…? Del #1

Jodå, se på fan man lever. Ytterligare ett år har sprungit om en, och händelserik var det med både ont o gått.

Tyvärr så har både sidan GameXpectations.se och bloggen fått lida för den sista tiden då både jag o Peter har haft fullt upp på våra jobb eller jobbet, men ett nytt år har kommit med en rad nya händelser att omfamna och från min sida så ska det bli ändring. Jag sitter inte och beklagar mig själv utan tar nya friska tag.

Så spelmässigt hur såg det föregående året ut då… 2015??

Resident Evil HD Remaster.
Resident Evil
Resident Evil HD Remaster bjöd in mig på en helgjuten påminnelse om hur skräck ska vara till konsol. Minns än idag hur jag och en gammal barndomskompis ute på landstället skrek som två små flickor då hundarna flyger genom fönsterna, och då kan jag tilläga att landstället ligger mittemot Sandhamn vilket blir långt ut i skärgården där ingen bryr sig om du skriker ;).

The Order: 1886.
The Order 1886
Känslan jag får av spelet The Order: 1886 är

– Se hur vi kan maxa grafiken till PS4.

(Chris)Absolut, men spelmässigt då??

– Eh, va?!?

(Chris)Dra igenom spelet en andragång?!?

– He he hrm…

(Chris)Historian, karaktärerna?!?

Uhm…

(Chris)Läs min recension om du inte förstår här, det vill säga en andra åsikt. Peter är det som står för huvudliga recensionen.

Resident Evil: Revelations 2.
Resident-Evil-rev02
Ännu ett Resident Evilspel släpptes och att dragit igenom den första det vill säga Resident Evil: Revelations i serien så var förväntningarna höga då den levererade.
Och visst levererade uppföljaren, som ett klister satt jag och körde spelet till sitt slut med en härlig upplevelse som en tv-serie med påminnelse om vad som tidigare hade skett medans man kört. Spelet släpptes episodvist från början där av ifyllningen som en serie vilket passar bra då serier på tv regerar som aldrig förr. Fördel nackdel är att man bör helst köra spelet med en vän då man under äventyrets gång hela tiden är med en partner, och självklart har dem olika egenskaper som kombinerar dem tillsammans för att man lättare ska ta sig igenom spelet.

Bloodborne.
Bloodborne
Jodå Bloodborne blev det för min del o satan vad jag spelat spelet o satan vad jag svurit när jag i den gotiska mörka helgjutna värld begett mig igenom. Dött en sådär 400.000 tusen gånger och står och jublar när jag klarat andra bossen. Fantastiskt spel.

Project Cars.
Project CARS
När jag la labbarna om ratten och dragit några varv på Brand Hatch insåg jag hur detta spel skulle hålla mig i timmar, och med det så kan jag utan tvekan säga att detta är bland de bästa bilsimulatorerna som finns ute på marknaden idag både för konsol och dator.

God of War III: Remastered.
God of War III Remastered
Rädd och trött för alla kommande remastered som ska komma till konsol, men vissa är som en välkommande guds välsignelse. Att få ta sig ann ett äventyr med Kratos och sparka dem grekiska gudarna gul o blå med en assförbannad spartan är banne mig aldrig fel, och att få avnjuta det hela i 60fps, mumma säger jag bara.

To be continued.

Kommentera