Need For Speed Most Wanted

Jag fortsätter min vandring bland racingspelen från förra generationen.

Need For Speed Most Wanted

Criterion Games som även låg bakom succén Burnout-serien fick till sin ära att utveckla ett Need For Speed-spel till 2012.

Jag kommer ihåg när jag plockade hem mitt första Need For Speed (1994), det var när jag hade varit på semester i London där jag i en väl sorterad spelbutik köpte på mig The Need for Speed inklusive min första ratt till Playstation 1. Rattarna som man då köpte var ju rena skämtet, inge force feedback, det var som en gummisnodd höll ihop ratten, svängde du ratten åt höger eller vänster och sen släpper den så tjongar den tillbaka, och som ja, en gummisnodd. Men spelet var underbart, körde som en tok på landsvägarna flög ut över hopp, och Lamborghini´n blev min absoluta favoritbil.

Mycket har hänt med Need for Speed-serien därefter, och den som föll tillbaka i mitt hjärta var Need For Speed Most Wanted (2012) från Criterion Games.

Det är som man tagit bitar från Burnout och Need for Speed som man sedan svetsat ihop.

Need For Speed Most Wanted

Need For Speed Most Wanted bjuder på en hejdlös underhållning både i fysik och grafik och allt i en härlig arkadstänkare. Fairhaven är en öppen värld där jag får köra precis vart jag vill, men jag får allt passa mig från den otroligt ettriga polisen som finns runt om.

Det jag gillar skarpt med Need For Speed Most Wanted är bilupplägget då man faktiskt inte köper bilar. Olika bilar finns utspridda över hela världen, och ja, hittar jag en bil så blir den min samt att varje enskild bil uppgraderas via att jag kör olika race med just den bilen. Det som ger en fördel till det här upplägget är att man inte behöver sitta och trycka med ett slöåk, och att man tidigt kan få avnjuta de höga adrenalinpumpade farterna.

Själva bilkörningen är som sagt en full dos av arkad med en smula realism, snygg grafik, och härliga takedowns som man minns från Burnout-serien. Så vill du ha ett modernt Burnout med riktiga licensierade bilmärken så ska du definitivt spana in Criterion Games Need For Speed Most Wanted.

Kommentera