Nya Assassin´s Creed 4: Black Flag är något jag längtar efter

Har de senaste dagarna kört lite Assassin´s Creed II som jag faktiskt inte kört igenom helt (Fy skäms). Jag är mer än redo på att hålla med om att det är minsann det bästa i serien så här långt.

Assassin´s Creed 2
Assassin´s Creed 2

Men det hindrar inte mig att drömma om det nya Assassin´s Creed 4 Black Flag som kommer att passa min smak ända ut på tungspetsen hoppas jag. Jag ser liksom ett Far Cry 3, Assassin´s Creed II, Skyrim och GTA mixat tillsammans i en underbar tropisk miljö. Sen är jag förbannat nöjd med att dem kör på ett mer vuxeninriktad definition av piratäventyret som vi har framför oss, med verklighetstrogen grafik, pampiga miljöer som kommer målas upp framför våra ögon som till synes ser ut som en bild tagen från Ving resebolagskatalog. Frihet att loota som galningar efter skatter. Undersöka under vatten, ta sig ann gigantiska hajar (Vilket jag är emot i verkliga livet, men spel är spel).

Assassin´s Creed 4 Black Flag
Assassin´s Creed 4 Black Flag

Ytterligare anledning till att jag börja tänka på Assassin´s Creed 4 Black Flag är för att jag precis tagit mig en retrotripp med Alone In The Dark 2 PC. Dem har väl inget gemensamt förutom att det är pirater med i Alone In The Dark 2, spökpirater.

Alone In The Dark
Alone In The Dark

Men vilket fantastiskt spel Alone In The Dark 2 var, kommer ihåg när jag var liten och min barndomskompis visade upp det för mig. Det var väl 93, 94 som vi spelade spelet då det kom ut. Alla pusslen i spelet var allt ifrån logiska till rätt så skruvade lösningar, jag menar ta till exempel, att klä ut sig till jultomten för att lura den lilla koken. För han trodde tydligen på Tomten. Hur får vi tag på nyckeln som sitter i dörren fast på andra sidan, enkelt, en pappersbit under dörren, dyrka ut nyckeln, den faller ner på pappersbiten och vi har nyckeln. Fighting systemet och kameran är som i dem första Resident Evil-spelen.

Alone In The Dark
Alone In The Dark

Det jag och polaren diggade mycket i spelet var ljudeffekterna. Att höra skillnaden när man gick på grus, stengolv, trägolv till att Edward Carnby klunkar en fickplunta får minnena att vandra längs ryggraden, så nostalgiskt. Jag minns att man tyckte grafiken var awesome, idag så skulle man nog jämföra det grafiska på karaktärerna med träskulpturer ifrån Öland.

Alone In The Dark
Alone In The Dark

Tanke på alla remakes vi fått den senaste tiden, skulle inte det här kunna vara en potential HD-remake att göra. Tänker då på det katastrofala Alone In The Dark som kom till PC, PS2, PS3, Wii och Xbox 360, den skulle verkligen behövas att få glömmas bort, visar inte sitt sanna jag.

Kommentera