Race Drive: Grid

Jag fortsätter min vandring bland racingspelen från förra generationen.

Race Driver: Grid

Letar man efter ett mer asfalterat bilspel med stor portion av arkadskoj så är Race Drive: Grid det självklara valet.

Den 30 maj 2008 släppte Codemasters sitt Race Drive: Grid efter succén DiRT, men då trodde man kanske inte att något skulle slå Gran Turismo 5: Prologue i grafik, men så fel man kunde ha.

Grid bjöd på racingupplevelse man sent skulle glömma.

Grid

Det som verkligen kändes banbrytande i Grid var hur man spelade på realism, kontrat med arkad, fysiken och körglädjen var en blandning av realism och arkad. Grafiken var ohyggligt snygg, speciellt till PC, men såg brutalt snyggt ut på Xbox 360 med. Skadefunktionerna var detaljerade och aldrig sett så verkliga ut. Märken efter man släpat sig efter kanterna, plåt och karosser som skrynklas. Man kunde till och med krascha så hårt att racet var över.

Under sin karriärer så fick man köpa på sig bilar, och man kastades in i vanliga race, stadsbanor, drifting, 24 Hours of Le Mans, demolition derby och en mot en race. Man fick olika sponsorer under karriärens utveckling som man kunde pryda bilen med samt ändra färg och slänga på dekaler.

Som sagt vill du ha ett asfalterat bilspel med grafik som håller än idag och skön arkadkänsla så ska du spana in Race Driver: Grid

Kommentera