WRC 3 PS Vita

För drygt en vecka sen plockade jag upp WRC 3 på PS Vita och tänkte mig ”äntligen ett rallyspel till min PS Vita”.

Kickar ingång spelet och möts av samma menysystem som i sin storebror (WRC 3 PC, PS3, Xbox 360), men inget karriärläge. Singelplayer och multiplayer är det som jag har att välja mellan samt multiplayer gapar tomma servrar.

WRC 3 PS Vita

Jag väljer att kasta mig ut i ett championship. När jag ska välja vilken bil jag ska ta så får jag välja mellan tre olika klasser. Grundbilarna samt förare är med i PS Vita versionen, men det tycks om det ändå fattas bilar, eller rättare sagt hemliga bilar att låsa upp. Tar en Subaru och beger mig ut.

Inledningsvis så ser det lovande ut, dock inte lika bra grafiskt som storebror. Jag kan göra fininställningar på bilen innan jag drar iväg. Gällande körningen så känns den som WRC 3 till konsol med en bra förbättrad fysik än deras föregående i serien, men håller det upp spelet?

WRC 3 PS Vita

Tyvärr så lider PS Vita versionen av flera brister. Grafiken är långt ifrån imponerande och bandesignen är nedskalad. Även fast man tonat ned på grafiken så lider WRC 3 för PS Vita av en hemsk bilduppdaterning, det är lagg-blund som spökar i nästan varje handbromssväng. Ljudmässigt så låter det ok, men bilarna låter lite som tomma soptunnor när man tar sig ett hopp eller krockar in i något.

Så för att summera ihop denna minirecension på WRC 3 för PS Vita så blir den underkänd. Grafik som inte faller i mina ögon, dålig bilduppdatering och den är verkligen horribel, inge karriärläge så man får något att sträva efter, känns bara monotont allt.

Christians betyg:

Grafik: 5
Spelbarhet: 7
Ljud: 4
Hållbarhet: 2

Totalt: [5]

Kommentera